We kunnen weer groepsles geven!

Doordat de corona maatregelen versoepelt zijn, kunnen we weer starten met lesgeven in groepen.

Er was even wat verwarring wat nu wel en niet mag. Ook bij andere hondenscholen heerste (en heerst nog steeds) veel verwarring. Omdat mensen met vragen van het kastje naar de muur worden gestuurd, gemeenten en veiligheidsregio’s het ook niet weten en er geen duidelijkheid is waar een hondenschool nu onder valt.  Daarom is het na gevraagd bij minister Hugo de Jonge. Zijn antwoord was duidelijk: Buiten is er geen maximum aantal personen waarmee je samen mag komen meer. Wel is het belangrijk dat je, ook tijdens training, voldoende afstand blijft houden.

We zijn dus a.s. zaterdag 16 mei weer gestart met het les geven aan groepen.
Echter zijn daar wel regels aan verbonden.

Zo is het dus echt van belang om overal afstand van elkaar te bewaren. Daarom komt het terrein vol te hangen met aanwijzingen.
Niet omdat we geen vertrouwen hebben in de cursisten, maar zodat we ons protocol goed op orde hebben, mocht er controle komen.
Er kan namelijk wel gehandhaafd worden op het geen afstand houden.
Ook willen we u vragen om voor de les van 10.45 uur, niet eerder dan 10.45 uur het terrein op te komen. Zodat er voldoende tijd is voor het wisselen van de groepen.
Met de groep van 9.30 uur kunnen we eventueel iets eerder stoppen om nog even tijd te geven om vragen te stellen of na te praten. 

Het hek bij de ingang zetten wij in het geheel open, zodat we een ruime entree hebben waar men tijdens het passeren voldoende afstand kan bewaren.
Dit was normaal dicht voor de veiligheid van de honden. Het is daarom niet aan te raden om uw hond los te laten op het voorste deel van het terrein.
Het tussen hek, voor het terras,  staat in beginsel bij aanvang open en wanneer iedereen er is, zal een medewerker deze sluiten en na de training weer open zetten. Dit om te voorkomen dat iedereen het hek aan raakt. Het zijn nu eenmaal van die dingetjes waar we aan moeten denken. 

Ook willen wij u vragen om niet naar de training te komen wanneer u of een gezinslid ziek is koorts of verschijnselen van corona heeft. Mocht u toch nog twijfelen om mee te gaan trainen in een groep en voorlopig de voorkeur geven aan privéles, dan blijft dat gewoon mogelijk onder dezelfde voorwaarden dat privéles voorlopig nog voor dezelfde prijs is als groepsles. 

Wij staan te popelen om u weer te zien!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.