Bijten en speuren

U kunt bij ons ook terecht om met de hond op allerlei manieren te speuren.
Ook het bijtwerk op de mouw is een mogelijkheid.

Speuren

Speuren kunt u al best snel gaan doen met de hond. Er zijn pups die al veel intresse hebben in speuren en er ook goed in zijn. Er zijn vele variaties om te zoeken naar geuren, objecten of zelfs mensen. We beginnen eenvoudig en dit kan heel ver uitgebreid worden. Weet u niet of uw hond wel een speurneus heeft, of het wel leuk vindt? Dan adviseren wij om eerst een proefles te doen.
Het speuren doen we maar een half uurtje, omdat dit erg intensief en vermoeiend is voor de hond. Meer energie en meer concentratie? Dan kunnen we ook buiten het terrein sporen uitzetten.

Na de ‘geurtjes in potjes en dozen’, kan het speuren uitgebreid worden naar alle mogelijke manieren van zoeken.

Bijtwerk

Voor uw hond hiermee kennis kan maken, is het wel belangrijk dat de hond gehoorzaam en sociaal is. Voor de hond is het gewoon spel, hij wordt er niet agressief van. Het is meer een uitbreiding van het apporteren van een bal. Maar u krijgt wel een goede samenwerkingsband met de hond. Totale vertrouwen in elkaar is heel belangrijk. Het gaat hier voornamelijk om de lol, dus eerst een proefles om te kijken of jou hond dit wel leuk vind is uiteraard altijd mogelijk.

Pakwerk op de mouw