Probleemoplossing

Probleemoplossing voor u en uw hond

Intake of Analyse?

Bij ons is het niet nodig om eerst langs te komen voor een intake of om een analyse met veel moeilijke termen te laten doen/maken voor een hoop geld. Wij zien meestal in de eerste ontmoeting waar het probleem ligt en gaan er dan het liefst meteen mee aan de slag.

Voor wie is de groep bedoeld?

(Momenteel is er geen specifieke groep voor honden met probleemgedrag. Vaak kunnen we in de ‘gewone’ gehoorzaamheidslessen het probleem goed oplossen.)
Deze groepstraining is bedoeld voor wanneer u bepaald gedrag niet meer alleen kunt oplossen. Ook wanneer uw hond een probleem heeft wat extra aandacht nodig heeft en wat eerst moet verbeteren voor u er zelf mee aan de slag kunt.
Heeft uw hond b.v. problemen met andere honden? Heeft u hulp nodig omdat uw hond heeft gebeten? Dan willen wij graag samen met u kijken hoe we dit op gaan lossen.
Elke hond is anders, elke baas en elke situatie is anders. Zelfs vergelijkbaar met probleem gedrag van andere honden, kan dit net een andere oorzaak hebben en heeft dus een eigen, op die hond en situatie gerichte aanpak nodig.

Waarom in groepsverband

Wij zijn van mening dat als men ziet dat men niet alleen is met een probleemhond,
mensen meer zelfvertrouwen krijgen, waardoor men van elkaar kan gaan leren.
Ook de honden onderling gaan elkaar helpen waardoor ze op een gegeven moment beter gedrag gaan vertonen.
In deze groepstraining gaan we er vanuit dat de hond de basiscommando’s kent.
Er worden gezamenlijk oefeningen gedaan waarbij de probleempuntjes worden aangepakt.
Naast het werken aan de problemen, doen we ook leuke dingen en is er tijd voor ontspanning.

Privéles

Eenmalig

U kunt ervoor kiezen om éénmalig privé gedragstherapie/probleemoplossing te krijgen.
We gaan dan intensief aan het probleemgedrag werken en geven u tools om er zelf mee aan de slag te kunnen. Vaak zien we in 1 les al verbetering. U kunt er dan voor kiezen om er verder zelf mee aan de slag te gaan, door te gaan voor 5 lessen privé om verder te werken aan gedragsverbetering, of om naar één van de de groepslessen te komen.

5 Lessen probleemoplossing

Wanneer u wat meer tijd nodig heeft om aan gedrag te werken, kunt u per 5 lessen probleemoplossing kiezen. Na 5 lessen kunt u ervoor kiezen om door te gaan met privé, of naar een groepscursus te gaan. Uiteraard bent u vrij om er voor te kiezen na de 5 lessen privé probleemoplossing er verder zelf mee aan de slag te gaan.

U kunt zich via het inschrijfformulier opgeven.
Stevige schoenen of laarzen is wel aan te bevelen wanneer er op het veld getraind wordt.