Over de herplaatsing

Herplaatsen sinds

Wij herplaatsten honden al vanaf 2005 alle rassen honden, waarnaast ook werkhonden die herplaatst moeten worden. Honden die vallen onder het begrip werkhonden zijn herders, jachthonden enz. Honden die afgekeurd zijn voor de sport of opleiding door pensioen of andere oorzaken. Maar ook wanneer u een jonge hond moet herplaatsen, brengen wij u in contact met de juiste mensen.

GEEN honden vanuit buitenland

Wij herplaatsen GEEN honden vanuit buitenland, alleen wanneer deze met hun baasje mee geëmigreerd zijn naar Nederland of hier al wat langere tijd verblijven en de organisatie die de hond hierheen heeft gehaald geen hulp kan bieden.

Het zoekwerk

Wij bemiddelen en verrichten het ” zoekwerk ” naar een nieuwe baas voor uw hond, o.a. met de informatie die u verstrekt over het karakter, leeftijd, en achtergrond van de te herplaatsen hond door middel van een registratieformulier dat u online invult of bij telefonische aanmelding.
Vervolgens komt een gedragsdeskundige op afspraak bij u langs om de hond te bekijken en meer informatie over de hond in te winnen. De hond blijft bij u tot de plaatsing bij een nieuw baasje.
Wij leggen contact met de in onze ogen geschikte potentiële kandidaat(en) voor uw hond, die met name ervaring hebben of gehad hebben met de te herplaatsen rassoort.

De potentiële kandidaat(en) kan eerst bij de hond gaan kijken of deze is wat men zoekt. Hieraan zijn wel voorwaarden verbonden!

Wij overleggen vervolgens uitgebreid met een kandidaat(en) om o.a. ervaringen met de rassoort, woon/gezinssituatie etc. te bespreken doormiddel van een huisbezoek. De eventueel opvolgende overdracht is bij de stichting  op de bezoeklocatie/hondencentrum. Dit is op neutraal terrein en in combinatie met het bezoek aan de dierenarts van de stichting..

Bij plaatsing gaat de hond (samen met oude en nieuwe eigenaar) voor een controle langs onze dierenarts.

Wij zorgen voor bemiddeling, begeleiding, tips en advies en herplaatsingovereenkomsten.
Herplaatshonden worden allemaal met een contract geplaatst. Wij willen proberen door advies, tips en onze manier van bemiddeling te zorgen dat honden en hun eigenaren wat meer beschermd zijn tegen wanpraktijken van handelaren en ‘broodfokkers’.

U kunt  zich online inschrijven voor herplaatsing middels een herplaatsformulier  (zie onderaan de pagina) en/of reageren op een hond. (Hieraan zijn kosten verbonden).

U beslist uiteindelijk zelf bij wie u uw hond het liefst herplaatst. Wij zullen u natuurlijk hierin begeleiden maar de uiteindelijke keuze is aan uzelf. Het is tenslotte uw hond en u moet zelf met een goed gevoel achterblijven.

Herplaatsen zonder tussenkomst van de stichting

U kunt er ook voor kiezen om de hond alleen op onze website te zetten en de herplaatsing verder zelf te regelen. De stichting is in dat geval niet aansprakelijk voor eventuele risico’s die daar aan vast kunnen zitten.

* In principe wordt er voor de hond zelf geen geld gevraagd. Het komt echter voor dat de eigenaar wel geld wil hebben voor de hond. Houd u er rekening mee dat wanneer u een flink bedrag wilt hebben voor de hond, dit boven op de adoptiekosten komt en de hond dan minder snel een baasje vindt. De honden waar geld voor wordt gevraagd zijn doorgaans wel goede werkhonden.

Formulieren

Kies het gewenste formulier en betaal direct veilig via de betaallink onder de link.

Formulier ‘herplaatsen via de stichting’

(Let op, u betaald direct alleen het inschrijfgeld, het restbedrag wordt voldaan bij de intake!)

Betaal

 

Formulier ‘herplaatsen via eigenaar’ 

(Vergeet u niet op de betaalknop hier onder te klikken na het invullen van het formulier?)

Betaal

Wat kost het?

Herplaatsing zijn de kosten:
Via de eigenaar zijn de kosten €15,50
Via de stichting zijn de kosten €115,-

Adoptie via de stichting zijn de kosten:
Inschrijfgeld reageren € 15,- (betalen via betaalknop na inschrijving)
Intake bij reagerende € 50,- (contant betalen bij intake of overmaken via factuur)
Plaatsing € 120,- (Betaling bij plaatsing)