Hondenspeeltuin Het hondenparadijs

Geen dagopvang

Helaas hebben wij door omstandigheden (werk ) moeten besluiten de dagopvang te stoppen. Ook de hondenspeeltuin is voorlopig (ook afhankelijk van het weer) alleen op zaterdagmiddag open van 13.00 uur tot 16.00 uur.
Door werk van de vrijwilliger is de tijd overdag wat krapper geworden, waardoor er geen dagopvang van ’s morgens tot ’s avonds mogelijk is. Ook is de andere vrijwilliger momenteel weer hele dagen aan het werk en kan dus niet aanwezig zijn.

Tijd reserveren

U kunt nog wel tijd reserveren, wanneer u graag overdag met de hond een bepaalde tijd langs wilt komen in de hondenspeeltuin, om de hond even te laten spelen op het afgesloten terrein. Dit kan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Met een paar mensen afspreken en een tijd reserveren kan uiteraard ook, wel moeten wij er op letten dat de 1,5 meter wordt gehandhaafd. Maar dat moet op het ruime terrein geen probleem zijn. Wij hopen in de toekomst weer meer mogelijkheid te kunnen bieden in de hondenspeeltuin.

veiligheid

Op het hoofdveld is de sloot afgezet met gaas! Er zijn mensen die liever niet willen dat de hond gaat zwemmen, of bang zijn dat de hond via de sloot weg loopt. Er is vast op één veld een afscheiding bij de sloot geplaatst. Wij hebben gaas gedoneerd gekregen van De Graaff planten & diervoeders

Volg ons op Facebook

Foto’s

Waarom een hondenspeeltuin

Ondanks dat krimpen aan de Lek omringt is door natuurgebied waar honden vrij kunnen loslopen, blijkt er behoefte te zijn aan een afgesloten plek waar honden die buiten niet los kunnen, toch even de poten kunnen strekken en met andere honden spelen.
Omdat ons terrein bestaat uit drie grote velden, kunt u er altijd voor kiezen om of alleen, of met kleine honden of grote honden samen op een veld te zijn. Of om uw pup veilig te socialiseren met andere honden. Of misschien heeft uw loopse teef behoefte aan een eigen ruimte om los te rennen zonder risico?

Op ons ruime terras kunt u lekker zitten en koffie of thee bestellen, terwijl de honden lekker spelen. Ook is er een speeltuin voor kleine kinderen, die u uiteraard mee kunt nemen.

Verantwoordelijkheid

U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen hond(en).
Kan uw hond niet overweg met andere honden, dan kunt u op een veld waar op dat moment geen honden zijn.
Op twee velden op het terrein is de sloot nog niet afgezet met gaas. Wanneer u vreest dat uw hond via de sloten het terrein verlaat, maak dan een afspraak, zodat u zeker bent dat u op het veld terecht kunt waar de sloot wel is afgezet.
Elk veld heeft een eigen doorgang die afsluitbaar is.

Wij verwachten wel dat u uw hond corrigeert bij ongewenst gedrag, bijvoorbeeld bij het lastig vallen van andere honden, mensen of dieren.

U kunt zich altijd wenden tot de aanwezige vrijwilligers van Stichting Hondenbemiddeling een eigen hok wanneer er vragen of problemen zijn. Verder bent u vrij in de omgang met uw eigen hond.

Spelen op afspraak

Wilt u graag alleen of met een groepje op een ander tijdstip gebruik maken van ons trainingsterrein om honden te laten spelen. Dan kunt u daarvoor een afspraak maken via info@eeneigenhok.nl

Openingstijden

Op aanvraag of Zaterdag van 13.00 uur 0 16.00 uur

Volg ons op Facebook voor afwijkende openingstijden.

Entree: €1,00 per hond.

Andere dieren

Er zijn op het terrein ook kippen, konijnen en 1 kat.
Al deze dieren zijn gewend aan honden, de kat gaan zijn eigen gang en kent de hondentaal. Wanneer hij een hond niet vertrouwt, gaan hij zelf wel weg. De kippen en konijnen zitten veilig achter hekken. Maar het is uiteraard niet de bedoeling dat uw hond pogingen doet om een verblijf van deze dieren binnen te komen. Wij verwachten dan ook dat u er op toeziet dat uw hond geen hekwerken sloopt. De vrijwilligers kunnen u daar op aanspreken en desnoods zelf de hond corrigeren wanneer u als eigenaar niet ingrijpt.

Vindt u of uw kind het leuk om de konijnen of kippen te voeren? Dan mag dat natuurlijk. (De schapen die af en toe het gras komen maaien, mogen niet worden gevoerd!)
Neemt u zelf groente of fruit (afval) mee? Let dan op dat er niets beschimmeld is en vraag even of de konijnen/kippen het mogen hebben. Brood mogen ze niet te veel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.