Even pauze

Vanwege de feestdagen en de gezondheidsproblemen van Richard, zijn er geen lessen tot 22 januari.

Uiteraard blijven we bereikbaar voor vragen over uw hond en gedrag! U kunt ons altijd mailen met vragen.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een heel goed 2022

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Mail niet bereikbaar!

Helaas is het na werkzaamheden aan de server nog niet mogelijk om bij onze mail in de info@eeneigenhok.nl te komen. Het kan daardoor zijn dat u gemaild heeft en zit te wachten op antwoord. Er wordt gewerkt aan het probleem, onze excuses voor de onbereikbaarheid van de mail.

Wij willen u dan ook vragen zolang gebruik te maken van ons mail adres: eeneigenhok@gmail.com

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Doggyfun = vol

Dinsdag 6 juli aanstaande begint de Doggy Fun weer!
Er zijn al snel veel inschrijvingen voor de doggyfun binnen gekomen. Dat is fijn!

De groepen zitten dan ook al vol en er kan helaas niet meer ingeschreven worden.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Les in kleine groepjes

We moesten weer een tijdje 1 op 1 trainen, maar we mogen weer in kleine groepjes.
Het liefst trainen we gewoon met hele groepen, maar omdat dit nog niet mag, moeten we nog steeds een indeling maken en verdelen de groepjes over verschillende trainers.

Er komen nog steeds inschrijvingen binnen, waardoor het soms even zoeken is hoe de indeling van de lessen wordt. Daarom wordt er in de groepsapp gevraagd wie er naar de cursus komen, zodat we een planning kunnen maken. Ook wij verlangen er naar om weer gewoon in volledige groepen les te kunnen geven. Maar zo lang dit nog niet mag, maken we er maar het beste van.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

a.s. zaterdag 1 op 1 les

Zaterdag 19 december is de laatste les van het jaar.
Vanwege de nieuwe coronamaatregelen, moesten wij even puzzelen, maar we kunnen zaterdag gewoon 1 op 1 les geven. Groepjes van twee mogen, dus 1 cursist met 1 trainer.
We willen op deze manier de les a.s. zaterdag toch door laten gaan.

Mocht er voor de eerste les in het nieuwe jaar, die geplant staat op 9 januari, nog dezelfde regels voor groepsgrootte gelden, dan kijken we of we de tijd weer anders in kunnen delen en krijgt iedereen gewoon privéles. Met twee groepjes van 2 op 2 velden.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Weer groepsles

We geven momenteel weer groepslessen, wel naar de richtlijnen van het RIVM. Dus in groepjes van maximaal 4 cursisten en 1 trainer. Dit mogen/kunnen meerdere groepjes zijn.
Zolang de 1,5 meter in de groepjes en afstand tussen de groepen gehandhaafd wordt.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Twee weken geen cursus vanwege corona

Na de laatste persconferentie hebben wij na overleg met de trainers besloten om de hondenschool voor twee weken dicht te doen.
In principe is er wel de mogelijkheid om in groepjes met 2 cursisten plus trainer les te geven, verdeelt over het terrein. Maar we willen ook gehoor geven aan de oproep om zo min mogelijk te verplaatsen, zeker in deze regio met risico niveau 4, zeer ernstig.
Zonder tegenbericht starten we weer op 21 november. Alles uiteraard afhankelijk van de ontwikkelingen en eventuele maatregelen van de overheid in welke vorm we de lessen gaan geven.

Bekijk intussen gerust ons YouTube kanaal of de artikelen op onze site. Met vragen kunt u uiteraard altijd telefonisch of per mail terecht.

Geplaatst in Mededeling | Getagged | Een reactie plaatsen

Lessen op woensdagavond

We hebben ook puppycursus en doggy-fun op de woensdagavond.
Helaas gaat het langzaam aan weer eerder donker worden en moeten wij, bij gebrek aan goede verlichting, de puppycursus op de woensdagavond vanaf 9 september gaan stoppen.
Inschrijven voor de woensdagavond kan dus niet meer, tenzij u de rest van de lessen op zaterdag kunt volgen.

Ook voor de doggy-fun is het niet meer mogelijk om in te stromen. De planning is wel, om volgend jaar eerder in het jaar te starten met de cursussen in de avond, zodat we meerdere cursussen, zoals de doggy-fun, kunnen geven.

Geplaatst in Mededeling | Getagged | Een reactie plaatsen

We kunnen weer groepsles geven!

Doordat de corona maatregelen versoepelt zijn, kunnen we weer starten met lesgeven in groepen.

Er was even wat verwarring wat nu wel en niet mag. Ook bij andere hondenscholen heerste (en heerst nog steeds) veel verwarring. Omdat mensen met vragen van het kastje naar de muur worden gestuurd, gemeenten en veiligheidsregio’s het ook niet weten en er geen duidelijkheid is waar een hondenschool nu onder valt.  Daarom is het na gevraagd bij minister Hugo de Jonge. Zijn antwoord was duidelijk: Buiten is er geen maximum aantal personen waarmee je samen mag komen meer. Wel is het belangrijk dat je, ook tijdens training, voldoende afstand blijft houden.

We zijn dus a.s. zaterdag 16 mei weer gestart met het les geven aan groepen.
Echter zijn daar wel regels aan verbonden.

Zo is het dus echt van belang om overal afstand van elkaar te bewaren. Daarom komt het terrein vol te hangen met aanwijzingen.
Niet omdat we geen vertrouwen hebben in de cursisten, maar zodat we ons protocol goed op orde hebben, mocht er controle komen.
Er kan namelijk wel gehandhaafd worden op het geen afstand houden.
Ook willen we u vragen om voor de les van 10.45 uur, niet eerder dan 10.45 uur het terrein op te komen. Zodat er voldoende tijd is voor het wisselen van de groepen.
Met de groep van 9.30 uur kunnen we eventueel iets eerder stoppen om nog even tijd te geven om vragen te stellen of na te praten. 

Het hek bij de ingang zetten wij in het geheel open, zodat we een ruime entree hebben waar men tijdens het passeren voldoende afstand kan bewaren.
Dit was normaal dicht voor de veiligheid van de honden. Het is daarom niet aan te raden om uw hond los te laten op het voorste deel van het terrein.
Het tussen hek, voor het terras,  staat in beginsel bij aanvang open en wanneer iedereen er is, zal een medewerker deze sluiten en na de training weer open zetten. Dit om te voorkomen dat iedereen het hek aan raakt. Het zijn nu eenmaal van die dingetjes waar we aan moeten denken. 

Ook willen wij u vragen om niet naar de training te komen wanneer u of een gezinslid ziek is koorts of verschijnselen van corona heeft. Mocht u toch nog twijfelen om mee te gaan trainen in een groep en voorlopig de voorkeur geven aan privéles, dan blijft dat gewoon mogelijk onder dezelfde voorwaarden dat privéles voorlopig nog voor dezelfde prijs is als groepsles. 

Wij staan te popelen om u weer te zien!

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Geen groepsles, wél privéles voor de prijs van groepsles!

Omdat wij beseffen dat er mensen zijn die dringend behoefte hebben aan begeleiding/training met de hond. En men momenteel nergens terecht kan vanwege de vervelende omstandigheden. Zijn wij gaan brainstormen.

De groepslessen kunnen niet door gaan, maar we willen wel de optie bieden om (beperkt) privélessen te volgen.
Daarom kunnen mensen die graag de cursus voortzetten, of willen starten met een cursus, zich aanmelden voor privéles.
We zullen dan op de zaterdag een tijd indeling maken, zodat er maximaal twee cursisten en twee trainers per uur apart van elkaar op het terrein zijn. Met een kwartier tussentijd, zodat mensen elkaar niet hoeven te passeren bij het binnenkomen en weg gaan. Het terrein is groot genoeg en verdeeld in aparte velden, zodat er voldoende afstand gehouden kan worden.

Het zal hier en daar wat aanpassen vereisen in het lesgeven, om contact te vermeiden en afstand te houden. Maar we willen zo toch onze doelstelling proberen voort te zetten.
En mensen met een pup, of een hond met (bijvoorbeeld) probleemgedrag, niet in de steek laten.

Uiteraard doen wij dit met aangepaste tarieven en betaald u gewoon €8,75 die gelden voor groepsles in plaats van €18,- die normaal geldt voor privéles.

Verder hanteren wij uiteraard wel de RIVM adviezen.
Neem geen risico bij twijfel, als u grieperig bent, graag afzeggen, houd afstand en vermeid contact!

U kunt uiteraard ook nog steeds telefonisch, per mail of messenger terecht voor advies of vragen!

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen